Kulturdag 2019

De kulturelle oplevelser var i højsædet, da Integrationsrådet i Hjørring Kommune inviterede til Kulturdag 2019.

Smagsprøver, dans, sang, musik, digte, kunst, modeopvisning, personlig beretning om at være på flugt – og samtaler på tværs af kulturer var bare nogle af de ting, som de besøgende kunne opleve til Kulturdag 2019, der fandt sted på HF og VUC Nord i Hjørring lørdag den 14. september 2019.

Bag arrangementet stod Hjørring Kommunes Integrationsråd og frivillige fra 12 forskellige lande.

De frivillige havde medbragt tøj, håndværk, smagsprøver, plakater, kunst, smykker mv. fra deres oprindelseslande. Endvidere optrådte frivillige fra syv forskellige lande med sang, dans og musik på scenen.

Kulturdagen gav således de besøgene et indblik i den mangfoldighed af kulturer, der bor i Hjørring Kommune.  Baggrunden for Kulturdagen er, at Integrationsrådet mener, at en af forudsætningerne for en god integration er, at borgerne i Hjørring Kommune kender og respekterer hinanden. Kulturdagen er således blevet til ud fra devisen om, at ”Kendskab giver venskab – og integration”. 

Integrationspris 2019

Til Kulturdagen blev dette års Integrationspris ”Integrationsrådets Påskønnelse” endvidere overrakt til to virksomheder, der har gjort en særlig bemærkelsesværdig indsats for at integrere udlændinge på det lokale arbejdsmarked.

Den første virksomhed der modtog prisen var Venmark Fisk fra Hirtshals. Venmark Fisk modtog Integrationsprisen, idet virksomheden i høj grad medvirker til at integrere udlændinge i fiskeindustrien i Hirtshals. Venmark Fisk har eksempelvis deltaget i Jobcenter Hjørrings opkvalificeringskurser til fiskeindustrien, hvor Venmark fisk har stillet lokaler, produktionsapparat, knive, arbejdstøj, kantineforhold og praktikpladser til rådighed for kurset. Venmark Fisk modtog Integrationsprisen for ”Vedvarende og uvurderlige bidrag i den kommunale integrationsindsats”.

Den næste virksomhed til at modtage Integrationsprisen var landbrugsvirksomheden Nr. Brasholt ved Anton Nielsen. Nr. Brasholt modtog Integrationsprisen, idet virksomheden er god til at hjælpe integrationsborgere i en positiv retning på arbejdsmarkedet og til at se de kvaliteter, som borgerne er i besiddelse af. Virksomheden gør endvidere en stor indsats for at integrere borgerne i det sociale liv på virksomheden. Nr. Brasholt modtog Integrationsprisen for ”Mod og vilje til at bidrage i den kommunale integrationsindsats”.

Integrationsrådet vurderer, at godt 350 mennesker slog vejen forbi Kulturdagen i weekenden. Integrationsrådet planlægger at afvikle Kulturdag igen i september 2020.

Flere virksomheder har støttet afviklingen af Kulturdagen. Integrationsrådet vil gerne takke Hirtshals Rotary Klub, HF og VUC Nord, A-Z, Netto – Hjørring, Biobak, Erling Christensen Møbler, Friskolen i Mosbjerg, Vendsyssel Teater, samt Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget for at støtte op om Kulturdagen.